***

Presentació a Casa Àsia: «El gran espejo del amor entre hombres»

El proper dilluns 16/06 a les 18:30, Haiku col·labora amb Casa Àsia per la presentació del llibre: El gran espejo del amor entre hombres, d’Ihara Saikaku i editorial Satori.

Els dos volums d’aquest llibre constitueixen un veritable breviari de l’amor homosexual on, de vegades amb dramatisme estremidor i de vegades amb una tendresa commovedora, es descobreix una cara insòlita de la cultura de l’amor al Japó.

A la primera part, Historias de samuráis, els sacrificis, la tragèdia, l’elegància i la bellesa potencien els relats d’amors exemplars i heroics que exalten les principals virtuts del samurai.

Pel que fa a la segona part, l’autor ens convida a entrar al període d’Edo, amb Historias de actores, a les cases de te on es convoquen cites clandestines, joves actors malalts d’amor i admiradors desesperats per obtenir el favor del seu estimat, entre d’altres històries.

Un escenari transitori en el qual es desenvolupa la vida d’aquests homes i on els personatges es consumeixen per la flama de l’amor. Els aclaridors pròlegs, amb claus per fer comprendre el context social i cultural de l’homosexualitat al Japó del segle XVII, i més de 20 gravats de l’època, aporten una valuosa riquesa documental per a l’obra.

Imprescindible pels interessats en la cultura japonesa i en el tractament universal de l’amor.

Presentació a càrrec de: Rafael Bueno, director del departament de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia

Intervenen: Akiko Imoto, cotraductora del llibre

Data: Dilluns 16 de juny de 2014 a les 18:30h.

Lloc: Seu de Casa Àsia. Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 | Barcelona

Entrada lliure fins a completar l’aforament. És imprescindible inscriure’s facilitant nom, cognoms i número deDNI/NIE/pasaport a: pbaret.becarios@casaasia.es

Acerca de Alex Pler

Librero de día, escritor de noche. Autor de 'Hanakotoba, el lenguaje de las flores', un pequeño diccionario japonés que reúne 113 palabras sin traducción directa al castellano pero que describen emociones y sucesos que todos hemos vivido. Mi web personal: www.alexpler.com.
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.